Valabilitatea mai multor piete pe diferite partide a facut ca popularitatea baschetului in randul pariorilor sa creasca simtitor. Noi putem sa urmarim, la discretie, partide din Euroliga, NBA si Liga Nationala de baschet pentru care oferim ponturi baschet in fiecare zi.
Baschetul este un sport de care este usor sa te indragostesti. Pentru noi, acel “click” a fost reprezentat de meciurile de NBA transmise, parca intr-o alta viata, pe canalele TVR. Direct proportional cu transmisiunile, a crescut si oferta caselor de pariuri in ceea ce priveste baschetul. In prezent, putem sa mizam pe aproape orice, in special in NBA. Pe langa fotbal si tenis, baschetul prinde podiumul sporturilor cu “lipici” la pariori.
Putem castiga bani la pariuri cu ponturi baschet?
Baschetul ofera, cu siguranta, sanse fiecarui parior sa produca profit. Conteaza insa enorm si cum decide pariorul sa abordeze mizele pe acest sport. Asa cum echipa Pariuri 365 ti-a mai recomandat si in dreptul altor materiale privind sfaturi adresate pariorilor, este esential sa desfasuram o analiza atenta atunci cand dorim sa mizam pe o anumita partida. Informatiile ne ajuta sa luam o decizie corecta din mai multe puncte de vedere, nu doar una intuitiva.
Top case de pariuri pentru baschet
Diferentele intre baschet si fotbal, de exemplu, nu sunt asa mari atunci cand vine vorba de pariurile de baza. “Solistii”, handicapurile si pariurile under/over sunt preferate de cei care pariaza pe baschet. Sunt ele si cele mai bune optiuni insa? Totul depinde de perspectiva. Fiind un sport de echipa, baschetul furnizeaza posibilitati multiple de desfasurare a actiunii. Asa ca pariurile pe o formatie sau pe under/over au nevoie de un research temeinic inainte. Pe langa statistici, avem nevoie de analize tactice, sa observam motivatia jucatorilor, cat si eventualele match-up-uri. Asadar, un over la baschet pe care suntem hotarati sa mizam nu tine doar de ultimele rezultate obtinute si de H2H-urile din ultima perioada.
Complexitatea si imprevizibilitatea multor sporturi, inclusiv baschetul, au dus la tranzitia spre pariurile pe jucatori. Astfel, te concentrezi strict asupra evolutii unui singur jucator. Evident, el nu joaca singur pe parchet si va fi influentat de jocul celorlalti baschetbalisti, coechipieri si adversari, insa din punct de vedere al dilemelor pre-match, aceasta piata reduce semnificativ durerile de cap. Sunt multe case de pariuri care au introdus o oferta bogata pentru pietele pe jucatori, Betano, Unibet si Betfair numarandu-se printre cele la care merita sa-ti faci cont pentru a miza pe baschet.
Ponturi pariuri NBA
Baschetul de peste Ocean ofera un spectacol care nu poate fi egalat. Plecand de la faptul ca se joaca patru sferturi a cate 12 minute, deci 48 de minute de actiune, si continuand cu vedetele, americane si europene, care evolueaza in NBA, la care mai adaugam si schimbarea stilului de joc, cu multe aruncari de la distanta. Toate aceste aspecte fac NBA-ul mai vizibil in intreaga lume.
Golden State Warriors a fost formatia care a dominat ultimul deceniu, jucand de cinci ori la rand finala NBA (2015-2019) si castigand de trei ori trofeul, ultima oara in 2018.
Ritmul la fiecare partida, chiar si in sezonul regulat, e intens. De aceea, pariurile pe over au o mare valoare. Dar pentru ca se joaca in fiecare zi, iar formatiile mai au si back-to-back-uri (meciuri in zile consecutive), unele pariuri pe over ar trebui plasate la live. Evident, o analiza pre-match e recomandata. Sunt 82 de partide pentru fiecare echipa, ceea ce inseamna ca iti asumi anumite riscuri daca pariezi des. Cel mai bine ar fi sa-ti alegi momentele oportune, deoarece ele vor aparea.
Trebuie sa iei in considerare si pariurile pe jucatori. Insa pe langa studierea match-up-ului direct, e indicat sa analizezi si posibilitatea ca echipa la care joaca sa conduca sau sa fie condusa detasat. Deseori, multi pariori pierd deoarece jucatorul pe care au mizat nu prinde suficiente minute intr-un meci.
Ponturi pariuri Euroliga
Euroliga a suferit modificari serioase in ultima perioada. Astfel, sunt implicate 16 echipe in faza grupei (una singura), unde joaca fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele opt clasate avanseaza in play-off. Se joaca serii “best of 5”, iar castigatoarele merg in Final Four. Semifinalele, finala mica si finala mare sunt dispute singulare.
In trecut, Euroliga era cunoscuta pentru defensiva feroce pe care o afisau echipele puternice. Desi apararea ramane in continuare un punct de reper, prezenta americanilor, si nu numai, la mai toate echipele din Euroliga a sporit nivelul de spectacol. Sezonul 2018/2019 a fost castigat de CSKA Moscova, dupa un ultim act cu Anadolu Efes. Rusii s-au aflat la cel de-al patrulea titlu in acest secol.
Pentru ca sunt multi baschetbalisti de valori apropiate, care-si impart deseori minutele, pariurile pe jucatori sunt riscante. Nu prea apar, in schimb, surprize majore. Daca o formatie puternica nu are un program infernal in acea perioada, de obicei se impune in duelurile in care e mare favorita.
Atacurile sunt de multe ori duse pana la limita, asa ca under-ul e si el o varianta atunci cand pariem pe Euroliga. Trebuie insa sa fim atenti, deoarece, asa cum am precizat mai sus, nu se mai joaca strict doar cartea defensivei.
Ponturi baschet Romania
Campionatul Romaniei este unul plin de straini. Un aspect pozitiv pentru competitia in sine, deoarece sunt prezenti jucatori bunicei, care reusesc sa aduca plus valoare. Dar daca privim sistemul competitional, atunci ridicam putin din sprancene. Da, s-a dorit o remaniere pentru a revitaliza LNBM, dar dispunerea initiala pe trei grupe, iar apoi desfasurarea pe trei faze e complicata si daca o urmaresti, pas cu pas, pe hartie.
CSM Oradea s-a impus la finalul sezonului 2018/2019, dupa o finala castigata, 3-1, cu CSU Atlassib Sibiu. A fost cel de-al treilea titlu pentru formatia oradeana si cel de-al doilea de-o maniera consecutiva. Stagiunea 2019/2020 nu va avea o castigatoare.
Nu sunt multi pariori care se incumeta sa parieze pe prima liga de baschet din Romania. Asta deoarece cotele sunt foarte mici, iar rezultatele previzibile. Sunt doua-trei echipe foarte puternice, capabile sa castige orice partida. Handicapurile setate insa, nu putem spune ca ajuta in vreun fel pariorul. Pariurile pe over la live merg cel mai bine, fiindca aruncarile precise de la inceputul meciului sunt, deseori, sustinute pe tot parcursul disputei.
Cele mai mari performante ale echipelor romanesti in Europa
Ce echipa frumoasa a fost la Tg-jiu! In 2015, Energia Tg-Jiu reusea sa ajunga pana in Final Four-ul FIBA EuroChallenge. Formatia olteana a fost invinsa in semifinale de Trabzon, echipa care a organizat competitia, dar a reusit sa treaca de Fraport Skyliners in finala mica. Tot in acea perioada, CSU Asesoft Ploiesti ajungea in EuroCup pana in faza „last 32” si incheia cu 7 victorii si 9 infrangeri.
In stagiunea 2016/2017, CSM CSU Oradea reusea sa joace 20 de partide in cupele europene: 18 meciuri in Basketball Champions League si alte doua in play-off-ul FIBA Europe Cup.
La nivel de cluburi, Romania este undeva la mijloc in Europa. Echipele noastre sunt capabile de parcursuri lungi, insa in competitii mai degraba de plan secund. “Crema” baschetului masculin de pe Batranul Continent sta in alte campionate.
Cei mai mari jucatori de baschet romani din istorie
Atunci cand rostesti cuvintele baschet si roman in aceeasi propozitie, te gandesti automat la Gheorghe Muresan. Un gigant, la propriu (2.31m inaltime), Muresan a evoluat in NBA pentru Washington Wizards si New Jersey Nets. Au fost sase sezoane in baschetul din State pentru “Big Ghita”, a carui notorietate, iscata, ce-i drept, mai degraba de inaltimea sa, l-a propulsat si in filmul “Uriasul meu”, din 1998, alaturi de Billy Crystal.
Au mai fost baschetbalisti buni in istoria moderna a baschetului romanesc (Virgil Stanescu merita o mentiune), dar niciunul nu se poate apropia de faima lui Muresan. Si niciunul nu a mai ajuns in NBA. In WNBA, doar Gabriela Marginean a izbutit sa marcheze. Dar un singur cos, in cele 12 minute jucate pentru Minnesota Lynx. Evident, se discuta foarte mult despre Sabrina Ionescu, vazuta ca o viitoare mare vedeta in baschetul feminin de peste Ocean. Insa sportiva de 22 de ani e nascuta si crescuta in State, deci cazul ei e (aproape) identic cu cel al Biancai Andreescu.